Verhoring van gebed

Vraag en u zult krijgen, zoek en u zult vinden, klop en er zal worden opengedaan.

Matteüs 7:7

Als we vragen, zullen we krijgen staat hier. Maar hoe kan het dan dat we soms niet lijken te krijgen wat we hebben gevraagd?

Voor God is het mogelijk om ons in één klap te geven wat we vragen. Zo vroeg Simson nog één keer om zijn kracht en hij ontving die direct (Rechters 16:28). Hoe zit het dan met de dingen die wij vragen? Waarom lijken wij die dan niet te krijgen.

Ik zal een voorbeeld geven van wat ik zelf het meegemaakt. Ik vroeg de Heer om meer geduld. En wat kreeg ik? Ik kreeg: files, mensen die langzaam voor mij reden (onder de maximum snelheid), inhalende vrachtwagens op een tweebaanssnelweg waar ik 130 zou mogen (als het had gekund), trein net missen, tram voor mijn neus zien wegrijden enz. In het begin was ik nog wel eens aan het ergeren wanneer zo iets gebeurde, maar op een gegeven moment ging ik het inzien: dit waren allemaal situaties om geduld te beoefenen. God gaf mij niet in één klap waar ik om vroeg, maar hij gaf mij situaties om aan geduld te werken. Ook nu nog heb ik deze situaties, maar in plaats van boos te worden zeg ik dan tegen mezelf: “Geduld, Andreas, geduld“, en kom ik tot rust. Zo heb ik boosheid kunnen vervangen door rust, en als bonus werkt het ook aan het groeien van mijn geduld, win-win!

Zo kan God moeilijkheden geven, aan wie om kracht vraagt, om op die manier kracht op te bouwen. En lastige problemen aan hen, die om wijsheid hebben gevraagd. Kansen voor wie om succes vragen. Een vreemde die een gesprek aanknoopt voor wie om een oplossing voor eenzaamheid vraagt.

We zouden allemaal wel in één klap rijk willen worden door een loterij te winnen, echter is de praktijk dat dit voor de meeste van ons nooit gaat gebeuren. Daarom kunnen we beter werken (als dat mogelijk is) voor ons geld, dan te blijven hopen op het winnende lot. Dit is te vergelijken met verhoring van gebed, soms verhoord God direct in wonderbaarlijke wijze, maar meestal krijgen we de middelen die we nodig hebben om dat te bereiken waar we om vragen.

Als we terug kijken naar de tekst uit Matteüs dan staat daar niet: “Vraag en u zult misschien krijgen” of “Vraag en u zult waarschijnlijk krijgen”. Nee, er staat: “u zult krijgen”. Een zekerheid dat wie vraagt, zal ontvangen, misschien niet altijd direct of op wonderlijke wijze; maar ontvangen, dat zeker!

Ja, ieder die vraagt, zal krijgen, en wie zoekt, zal vinden, en voor wie aanklopt, zal worden opengedaan.

Matteüs 7:8

2 gedachten over “Verhoring van gebed

  1. moeten wij ook niet een keuze maken om te kiezen en voor het kruis te gaan en ook aan het kruis moeten blijven ? Ik kies voor het kruis om andere te redden wat is het nut van de mens hier op aarde dat is om anderen te redden niet om geld of opbouwen van jagen naar hoger op ! op de economie ladder maar om anderen te redden in de wereld om je heen. Jezus had de macht om van het kruis af te komen Maar HIJ verkoos te blijven Hangen ,want HIJ wist de uitkomst .Ik kan alleen de verlorenen redden als ik mij zelf niet redt Als HIJ zich zelf zou redden ,zouden wij niet gered kunnen worden .Jezus zei; Als je Mij volgt neem dan het kruis ,kies dan voor het kruis ”Zie Matteus 16;24 Vanwege zelf medelijden en zelf rechtvaardiging komen vele van het kruis af .Maar door ons te redden gaat deze wereld om ons heen verloren Er was voor jezus geen andere uit weg maar voor ons ook niet Ik kies voor het kruis om anderen te redden En de voorbij gangerslasterden Hem , en ook de overpriesters ,samen met de schrift geleerden en de oudsten en de Farizeeen en zijden ”Anderen heeft Hij verlost Zichzelf kon HIJ niet verlossen ;Als u de ZOON van GOD bent KOM dan van Het kruis af ”Zie Matteus 27 39-42

  2. Ik ben het met je eens, we zijn hier niet met als doel om rijkdom op te bouwen, echter gebruikt mensen ook hen die welvaart hebben en heeft God ook hier op aarde het beste met ons voor. We hoeven er niet voor te kiezen om het kruis te dragen, die prijs is immers al betaald. Wat mogen wij dan doen? In mijn bericht over Vrede vinden ga ik hier verder op in. Maar als samenvatting wil ik toch even een vers aanhalen, Filipenzen 4 vers 4: Wees blij in de Here; ik zeg het nog eens: verheug u in Hem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *