Paniek, stress of lekker druk?

Snel storm ik de trap af. Ben ik niks vergeten? Sleutels bij? Jas aan? Deur uit. Deur op slot. Broodtrommel vergeten! Deur weer van slot, snel naar keuken, broodtrommel mee. Naar buiten. Deur dicht. Snel in auto. Auto starten. Is de deur wel op slot? Auto afzetten. Naar deur toe. Bleek toch op slot te zijn. Weer terug de auto in en eindelijk van huis.

Bovenstaand is een voorbeeld van hoe het kan gaan in een druk leven. Er is veel aan ons hoofd en door die drukte vergeten we weer andere dingen. Kortom: we doen veel dingen allemaal half.

Zo was dit bij mij ook, tot een aantal jaar geleden. Toen veranderde er iets. Ik ontdekte een bron van rust. Een rust, zoals ik die nog niet eerder had meegemaakt. En sinds dat moment.. geen stress, geen zorgen, volop rust en vertrouwen in de toekomst.

Hoe heb ik gedaan dan? Wat is het geheim? Daar kom ik later op terug, immers is geduld ook een teken van rust bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *