Over de auteur

Ik (Andreas Bijl) betrapte mezelf er regelmatig op dat ik soms helemaal alleen al prekend door mijn woonkamer liep. Alsof ik een gemeente aan het toespreken was: uitleg gevend, bemoedigend. Maar daar bleef het dan ook bij. In samenkomsten hield ik mij stil en op de achtergrond, terwijl ik toch veel te delen had. In situaties waar ik dat iets moest delen, had ik er vaak moeite mee, dan kwamen de woorden vaak niet zo makkelijk.

Op 6 september 2017 kreeg ik op mijn hart dat ik mijn woorden moest opschrijven. Ik nam aan om dit uiteindelijk in boekvorm te delen. Ik begon ijverig met schrijven maar merkte al snel dat weinig structuur ik kwam. Over bepaalde onderwerpen kon ik een helder verhaal vertellen, maar alles samenvoegen als geheel, dat was een heel ander verhaal.

Uiteindelijk, op 22 november 2017, was ik bij een Bijbelstudie groep. Hier kreeg ik op mijn hart dat ik mijn gedachten moest delen in een vorm die bij me past (waarbij duidelijk was geworden dat een boek dat niet echt was). Ik had al een blog waar ik op zakelijk gebied aan het delen was van mijn kennis. Het lag daarom voor mij meer voor de hand om ook mijn bijbelse inzichten op een zelfde manier te delen. Aangezien het mij wel lukte om per onderwerp een helder verhaal steeds op papier te krijgen, sluit dit goed aan bij een blog. Er staan nu ook enkele posts die zijn begonnen als hoofdstuk in het boek waar ik aan begonnen was. Zo was de energie niet verloren en kon ik toch nog iets met de onderwerpen die ik al op papier had gezet.

Ik probeer nu elke week op woensdagavond een bericht te plaatsen. Soms aan het begin van de avond, soms pas heel laat. Mocht ik er echt niet aan toe kunnen komen, dan plaats ik meestal zo kort mogelijk daarna. Zo is ook te zien dat zeker bij de eerste posts, het wel eens voorkwam dat het op een dinsdag of een donderdag was.

Wat onderwerpen betreft laat ik me leiden door wat ik krijg ingegeven. Soms heb ik een lijstje met onderwerpen waar ik het over wil hebben. Maar ook in die gevallen kan het voorkomen dat er een ander onderwerp op komt op het moment dat ik wil beginnen met typen. In dat geval kan het dus zijn dat het op het laatste moment toch nog een ander onderwerp wordt. Ook heb ik wel eens gehad dat ik een bericht had geplaatst, en de voglende dag werd mij geopenbaard dat ik de woorden verkeerd had begrepen (en dus verkeerd had uitgelegd), ik heb toen diezelfde dag de tekst gelijk bijgewerkt. Niemand is volmaakt en dit laat ook maar weer zien dat ik, net als ieder ander, ook fouten maak.

Heb je nog bepaalde onderwerpen of Bijbelgedeeltes, waarvan je zou willen dat ik die uitwerk en deel? Geeft dit dan door via een reactie op deze pagina.

Je email adres is niet zichtbaar voor anderen, dit is enkel om te zorgen dat alleen echte mensen een bericht kunnen plaatsen (en spam berichten kunnen worden tegengehouden.) Je naam is wel zichtbaar, maar hier mag je gerust anoniem invullen als je dit niet wilt delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *